Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μεγάλη επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε η ομιλία του Γέροντα Σάββα Λαυριώτη στο Ναύπλιο, δίνοντας ελπίδες και προοπτικές στο απογοητευμένο ποίμνιο που τα τελευταία χρόνια βάλλεται ανελέητα από το πολιτικό ξεπούλημα της χώρας και από την θρησκευτική αποστασία.

Πραγματικά με τον αγώνα του αποκαθιστά τον ιερό ρόλο του ρασοφόρου, ένα ρόλο που τα τελευταία χρόνια οι μεγαλόσχημοι ιεράρχες όχι μονό τον ξέχασαν, αλλά το χειρότερο, τον ξεπούλησαν για τα τριάκοντα αργύρια της αμοιβής τους, εγκαταλείποντας το ποίμνιο τους με το κλασικό, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Διαβάζουμε από το ιστολόγιο Κατάνυξη : «Παρά τα συνήθη ενδοεκκλησιαστικά και καιρικά σαμποτάζ, η ομιλία του Γέρ. Σάββα του Αγιορείτου εχθές στο ηρωϊκό Ναύπλιο ολοκληρώθηκε επιτυχώς όσον αφορά την Πανθρησκεία-Οικουμενισμό και το θεολογικό μέρος της ψευδο-Συνόδου της Κρήτης και από τον γ. Κύριλλο Κατουνακιώτη για τις μελλοντικές δράσεις των Ορθοδόξων πιστών εν μέσω της επάρατης Πανθρησκείας .

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από ανησυχούντες πιστούς(παρά τις γνωστές τρομοκρατήσεις και παραπληροφορήσεις) όλων των κοινωνικών στρωμάτων (Αργολιδείς και επισκέπτες) και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.
Η ομιλία βιντεοσκοπήθηκε και εφ’ όσον πάρει ευλογία, θα την ανεβάσουμε».

Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό από τους Φίλους του Αγίου Όρους Καρδίτσας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.00 μμ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κιέριον» στην πόλη της Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον ιερομόναχο Σάββα Λαυριώτη με θέμα: «Η παναίρεση του οικουμενισμού, ο ύπουλος διωγμός κατά της Ορθοδοξίας και η σύγχρονη αποστασία»

Γιώργος Λακαφώσης
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.