ΕΚΚΛΗΣΙΑ Αλβανίας: Παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα σε δέκα ναούς! Του π. Ηλία Μάκου. Στους προαύλιους χώρους δέκα ναών τηςΜητρόπολης Ελμπασάν παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα (κυπαρίσσια) σε δέκα ναούς. Εκτός από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, που πέτυχαν, έδωσαν και το μήνυμα της ανάγκης της ισορροπίας στη φύση.

Οι εκκλησίες, όπου έγινε η φύτευση είναι του αγίου Δημητρίου, του αγίου Λαζάρου και της Παναγίας στην περιοχή Στέρμεν. Της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Γκράμς. Του αγίου Αθανασίου στο Ελμπασάν. Του αγίου Γεωργίου στη Ζαβαλίνα. Του αγίου Μαρτίνου στο Γιερονίστ. Της Ανάληψης του Κυρίου στο Γκινάρ. Των αποστόλων Παύλου και Πέτρου στο Πεκίν. Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μγιέσκ.

Παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα σε δέκα εκκλησίες της Αλβανίας

Η οικολογική ευαισθησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που συνάδει με το πνεύμα της Ορθοδοξίας και των Πατέρων, για την προστασία της ίδιας της ζωής μας, είναι μεγάλη και αποδεδειγμένη.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν έναν άνεμο αισιοδοξίας για τη διαφύλαξη της φύσης, που τονώνει τις ελπίδες για την ανάσχεση του περιβαλλοντικού θανάτου.

Η ίδια η φύση έχει σημάνει συναγερμό και προειδοποιεί σε πολλούς τομείς.

Η υγεία μας άμεσα σχετίζεται με την κατάσταση του περιβάλλοντος, το οποίο δεν πρέπει να το παζαρεύουμε με χρηματικά οφέλη, αφού οι κίνδυνοι, που το απειλούν, είναι πολλοί και σοβαροί.

Η οικονομική ανάπτυξη και η τεχνολογική πρόοδος αναμφίβολα προσέφεραν ένα υψηλό επίπεδο ζωής.

Ωστόσο προκάλεσαν, λόγω κακών χειρισμών και διάφορων σκοπιμοτήτων, περιβαλλοντική υποβάθμιση και σύγχυση, της οποίας τα αποτελέσματα είναι ολέθρια για τον άνθρωπο και για ολόκληρη την χλωρίδα και την πανίδα.

Η αντιμετώπιση του οικολογικού βρίσκεται στη σωστή τοποθέτησή μας απέναντι στο Θεό και στον άνθρωπο. Χωρίς την τοποθέτηση αυτή κάθε προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Η σχέση μας με το θεό και τον άνθρωπο καθορίζεται και η σχέση μας με τον περιβάλλοντα κόσμο.

Η φύση χωρίς το Θεό γίνεται κόλαση και ο άνθρωπος χωρίς το Θεό χάνει τη φύση…

Η Εκκλησία της Αλβανίας δείχνει ότι από τον έσω άνθρωπο μπορεί να αρχίσει η ανακαίνιση της φύσης. Χρειάζονται θεμέλια και αρχές μιας νέας νοοτροπίας ή κοσμοθεωρίας περί ζωής και φύσης.

π Ηλίας Μάκος

Παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα σε δέκα ναούς της Αλβανίας

Παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα σε δέκα εκκλησίες

Παιδιά και νέοι φύτεψαν δένδρα σε δέκα ναούς

Νέοι φύτεψαν δένδρα σε δέκα εκκλησίες

Νέοι φύτεψαν δένδρα σε δέκα ναούς

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.