Με ιδιαίτερη κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε απο την ομογένεια και την κοινότητα η Εορτή του Θαυματουργού Ιεραχου Αγίου Νεκτάριου.

Οι Έλληνες ορθόδοξοι μαζεύτηκαν και τίμησαν τον Άγιο του προηγούμενου Αιώνα τον Άγιο της Ταπείνωσης και της υπομονής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ.Γεράσιμος και ευλόγησε τους χριστιανούς της Νότιας Καλιφορνιας.

Ανέφερε δε ότι του έλειψε η επαφή με το ποίμνιο του και ότι μέσω της ενότητας στην Εκκλησία μας θα υπέρ νικήσουμε και θα αντί παρέλθουμε όλα τα εμπόδια που συναντάμε καθημερινώς, όπως ο Άγιος Νεκταριος που διώχτηκε όπως ο Κύριος μας αλλά βγήκε νικητής μέσω της Αγάπης και της Ανιδιοτέλειας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Επίσκοπος Φωκαίας κ. Ιωάννης και ετονισε ότι οι σύγχρονοι Άγιοι μετά τον Αγιο Νεκταριο όπως ο Αγιος Παΐσιος, Άγιος Πορφύριος, Αγιος Ιάκωβος, Αγιος Σωφρόνιος και τόσοι άλλοι Αγιοι έρχονται για να μας διδάξουν μέσω της υπομονής και της ταπεινώσεως πως μπορούμε να πλησιάσουμε τον θεό καθημερινά μέσα από την ζωη μας.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε τράπεζα όπου είχαν την ευκαιρία οι απόδημοι Έλληνες να βρεθούν και πάλι κοντά και να πανηγυρίσουν τον Άγιο της προσευχής και της Αγάπης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.