ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ. Επιχειρείται η έκδοση μίας κατά παραγγελία»γνωμοδότησης», που να… συνιστά στο ΣτΕ να μην δικαιώνει προσφυγές κληρικών και μοναχών!

Όλα τα έχουμε δεί, αλλά μόνο αυτό δεν περιμέναμε και μάλιστα από την Εκκλησία μας, που είναι θεοίδρυτος θεσμός ο οποίος «για αγάπη ομιλεί και αγάπη ποιεί»!

Όμως το ζούμε και το βιώνουμε! Η Εκκλησία να παραπέμπει κληρικούς και μοναχούς στα δικαστήρια και τα δικαστήρια να τους αθωώνουν και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το ΣτΕ να τους δικαιώνει στις προσφυγές τους!

Και τί σκέφτηκαν και επινόησαν τα αρρωστημένα μυαλά ορισμένων για να ανακόψουν αυτή την πορεία η οποία, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλύψει τις δικές τους λοβοιτούρες και δολιότητες; Σκέφτηκαν να δράσουν με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν πολύ καλά: την δολιοφθορά!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες μας, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει με υπόγειο και μυστικό τρόπο, εκ μέρους ισχυρών παραγόντων της Εκκλησίας–λόγω της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει εξαιτίας της ασχετοσύνης τους και της ανεπαρκούς νομικής τους κατάρτισης –η εξασφάλιση μιάς ειδικής- ισχυρής γνωμοδότησης η οποία θα …συνιστά στο ΣτΕ ( γιατί για να «απαγορεύσει» μία γνωμοδότηση, απ´όπου και αν προέρχεται, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να μην πράξει τα νόμιμα, δεν δύναται)να ασχολείται με υποθέσεις κληρικών και μοναχών!

Την έκδοση της γνωμοδότησης αυτής επιδιώκουν να εξασφαλίσουν οι επιτήδειοι και οι καιροσκόποι που κατευθύνουν παρασκηνιακά τα πράγματα , χωρίς απόφαση-εντολή της προιούσης Συνόδου, μηνός Μαίου! Αντιθέτως θα την περάσουν με την γνωστή κατάπτυστη και καταχρηστική μέθοδο της… κατ´εξουσιοδότηση («Συνοδική εξουσιοδοτήσει», όπως επικρατησε να λέγεται) έγκρισης και στη συνέχεια θα την παρουσιάσουν ως νομικό θέσφατο και θα την αποστείλουν στο ΣτΕ ,για να το σταματήσουν να ασχολείται με θέματα κληρικών και μοναχών !

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια, προδήλως παράνομη και αντικανονική!

Είναι δυνατόν να βρεθεί νομικός, εντός ή εκτός Εκκλησίας, που θα δεχθεί να βάλλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα- νομικό έγκλημα, όταν μάλιστα έχει γνωμοδοτήσει προηγουμένως περί του αντιθέτου, όχι σε μία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις;

Και όλα αυτά γιατί; Για να συνεχίσουν το …θεάρεστο έργο της τιμωρίας των κληρικών μας, χωρίς να λογοδοτούν στους νόμους του Κράτους, τους οποίους επικαλούνται και εφαρμόζουν κατά το δοκούν!!
Αλήθεια, θα υπάρξουν Μητροπολίτες, είτε απ´αυτή τη ΔΙΣ, είτε από κάποια επόμενη, που θα δεχθούν να συμμετάσχουν σε μία τόσο άδικη και εντελώς παράνομη πράξη μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός και το πείσμα ορισμένων που δεν ξέρουν να φερθούν ως αληθινοί ποιμένες αλλά τους έχει κυριεύσει και τους κατευθύνει ο διάβολος;

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.