Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Β’ Κυριακής των Νηστειών (Γρηγορίου του Παλαμά), ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Χαλάς, Θεολόγος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργυρουπόλεως και γνωστός από τις τακτικές εκπομπές του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της «Πειραϊκής Εκκλησίας», μίλησε με θέμα: «Μοναξιά – Άγχος. Υπάρχει απάντηση;».

ομιλία του Αιδ. Πρωτοπρ. π. Μιχαήλ Χαλά, με θέμα: Μοναξιά – Άγχος. Υπάρχει απάντηση

Μοναξιά – Άγχος. Υπάρχει απάντηση;

Ο ομιλητής με λόγο περιεκτικό και σύγχρονο, αναφέρθηκε στα δύο αυτά μεγάλα εμπόδια, τα οποία επιβαρύνουν το νου και την καρδιά πολλών από εμάς.
Υπογράμμισε τη θεραπευτική επίδραση της λατρευτικής ζωής και την ανακούφιση, τον φωτισμό που επέρχεται με την τακτική και συστηματική συμμετοχή στα ζωογόνα Ιερά μυστήρια της μετάνοιας-εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας.

Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία, του Αιδ. Πρωτοπρ. π. Μιχαήλ Χαλά, με θέμα: Μοναξιά – Άγχος. Υπάρχει απάντηση

Έδωσε απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τον τρόπο που άγιοι γέροντες παλαιότερα, αλλά και στην εποχή μας, μπόρεσαν να ζήσουν ειρηνικά και γαλήνια.
Μας παρότρυνε να δοκιμάσουμε την οδό της εμπιστοσύνης και της λατρείας του Θεού, ως γεγονός προσωπικής επιλογής και προσπάθειας.

Επεσήμανε τέλος πως όσοι ακολουθούν την ασκητική πορεία που προτείνει η Ορθόδοξη Παράδοση, ιδιαίτερα την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οπωσδήποτε διαπιστώνουν την καταλαγή των ενοχλήσεων από τις καθημερινές αγωνίες και την απομόνωση.

Β΄ Κυριακή Νηστειών – Γρηγορίου του Παλαμά. Κατανυκτικός Εσπερινός Μοναξιά – Άγχος. Υπάρχει απάντηση

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.