Ε ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live: Κυριακή 14 Απριλίου 2024 Ζωντανά - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Αρχιερατικός Εσπερινός Ζωντανά. Ακολουθία Αρχιερατικού Ε Κατανυκτικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου - Ευλογία και και Προσευχή στον Ιησού.

Πέμπτος Αρχιερατικός Κατανυκτικός Εσπερινός από Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων 14.4.2024. Αρχιερατικός Εσπερινός Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 19.00 το απόγευμα. Ο πέμπτος Κατανυκτικός Εσπερινός.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Κατανυκτικού Εσπερινού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 14 Απριλίου 2024 19.00.

Αρχιερείς: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Κυριακή Δ Νηστειών

Έχοντας πάρει δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου μας, έχουμε διανύσει και την 4η εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής και φθάνουμε στην Δ΄ Κυριακή των Νηστειών. Αυτή την Κυριακή η Εκκλησία τιμά τον άγιο Ιωάννη τον Σιναΐτη, συγγραφέα ενός βιβλίου που έχει το όνομα «Κλίμαξ», δηλαδή «σκάλα». Το βιβλίο έχει το όνομα αυτό επειδή περιέχει 30 λόγους, που είναι τα σκαλοπάτια που μας βοηθούν ν΄ ανεβούμε από το κάτω μέρος της σκάλας μέχρι την κορυφή της.

Να φτάσουμε από τη γη, όπου βρισκόμαστε όλοι, στον ουρανό, όπου θα γευθούμε τη δόξα του Θεού. Οι 30 αυτοί λόγοι μιλάνε για τις αρετές που πρέπει να καλλιεργεί συνεχώς ο Χριστιανός. Αρχίζουν με τις πιο βασικές και πρακτικές στη ζωή και φθάνουν μέχρι αυτές που είναι θεωρητικά υψηλές. Γι’ αυτό και το σύγγραμμα ονομάζεται Κλίμακα των αρετών. Έτσι, η Εκκλησία μας προσκαλεί να εκμεταλλευτούμε τις πνευματικές μας δυνάμεις προς το καλό, να καλλιεργούμε τις αρετές και κάθε μέρα ν΄ ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι ακόμη σ΄ αυτή τη σκάλα, την κλίμακα των αρετών.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου της Κυριακής του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.