ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΧΙ Live - ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίας Σκέπης της Παναγίας Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου - Ευλογία και Δοξολογία Εθνικής Επετειου του ΟΧΙ. Η Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» το 1940. Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ.

Σκέπη σου, Ἁγνή, σκέπεις καὶ περιθάλπεις. Τοὺς πίστει ἀφορῶντας πρὸς σέ, Παρθένε. Μητρὸς Θεοῖο Σκέπη Ἑλλάδα θειόφρονα καλύπτει.

Όσοι ιστορικοί είναι αμερόληπτοι και αξιολογούν τα γεγονότα με καθαρή και αδέσμευτη όραση και δεν εγκλωβίζονται σε προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες, το ομολογούν άφοβα: Η 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν θαύμα της πίστης και της Παναγίας.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με τον παλμό της ελληνικής ψυχής. Με το όραμα της Παναγίας αντιστάθηκε νικηφόρα ο ελληνικός στρατός και λαός.

Πενταπλάσιοι οι Ιταλοί, οπλισμένοι με τα τελευταία μέσα του πολέμου ξεχύθηκαν εναντίον μας.

Πελώριοι Γολιάθ εκείνοι. Μικρόσωμοι Δαβίδ εμείς.

Διαβάστε αναλυτικά για το έπος του 1940 και την Παναγία.

ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ: Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ελήφθη κατά το έτος 1952, η εορτή της Αγίας Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου μετατέθηκε την 28η Οκτωβρίου, ώστε να εορτάζεται με την Εθνική εορτή του «ΟΧΙ». Πριν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου το 1952, η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου εορταζόταν 1 Οκτωβρίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Αγίας Σκέπης με την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή του 1940 από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Δοξολογία τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ με την εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Κληρικοί 1940

Η Ελλάδα και η Εκκλησία τιμάει την επέτειο του ΟΧΙ, τον αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων.Όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος στις η Ιερά Σύνοδος έστειλε στο μέτωπο εκατοντάδες κληρικούς, ενώ προετοίμαζε πνευματικά όσους αναχωρούσαν για αυτό. Η απόφαση να σταλούν κληρικοί στο μέτωπο είχε και θύματα.

Ο παπαδάσκαλος Δημήτριος Βαστάκης είναι από τους κληρικούς που κατά την περίοδο του πολέμου και της Κατοχής στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας συμμετείχε στην αντιστασιακή ομάδα «Βύρωνες». Σε ένα μπλόκο το 1942 την περιοχή συνελήφθη, βασανίστηκε απάνθρωπα και εκτελέστηκε. Λίγο πριν, οι Ιταλοί είχαν σκοτώσει τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του.

Διαβάστε αναλυτικά πόσοι και ποιοι ήταν οι κληρικοί που έδωσαν τη ζωή τους στον πόλεμο του 1940.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.