ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 2020 : Tα ευχάριστα νέα αφορούν κυρίως τους υποψηφίους του 2ου επιστημονικού πεδίου, οι οποίοι θα εισαχθούν όλοι. Κατά τα λοιπά, οι 94.918 υποψήφιοι που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις «πάτωσαν» στα περισσότερα μαθήματα, ενώ στα Μαθηματικά η πανωλεθρία επαναλήφθηκε, αφού το 58,84% έγραψε βαθμούς κάτω της βάσης.

Πτώση Βάσεις 2020: Μέχρι πότε τα μηχανογραφικά

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν και να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους έως και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία, θα λειτουργήσουν επιπλέον τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, τελευταία ημέρα υποβολής του Μηχανογραφικού.

Αυτή την ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο.

Και στην Ισταρία η εικόνα δεν είναι καλύτερη, καθώς οι μισοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση (50,8%). Εξαιρετικά χαμπλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) όσο και στην Πλήροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.

Εξαιρετικά υψηλό είναι φέτος το ποσοστό των αναβαθμολογήσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, καθώς έφτασε στο 17,17%, γεγονός που φανερώνει την αποτυχία της συνεξέτασης για πρώτη φορά των μαθημάτων αυτών (Νεοελληνική Γλώσσα με Λογοτεχνία).

Σχετικά καλύτερες εμφανίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων μόνο σε Κοινωνιολογία, Βιολογία, Οικονομία και Νεοελληνική Γλώσσα.

Πτώση Βάσεις 2020: Αναλυτικά τα πεδία

1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικές Σπουδές

Στο 50% μειώθηκαν οι αριστούχοι (18-20) στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πιθανή πτώση των υψηλόβαθμων σχολών της Αγγλικής Φιλολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πέρυσι η Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ έφτασε τα 19.312 μόρια και η αντίστοιχη της Αθήνας τα 18.633 μόρια.

Στις Νομικές αναμένεται οριακή πτώση, όπως και στις Ψυχολογίες, με συγκρατημένες απώλειες σε σχέση με πέρσι. Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων συνηγορούν στην παραπάνω εκτίμηση, δεδομένου ότι μόλις 849 έγραψαν από 18.000 μόρια και πάνω.

ΒΑΣΕΙΣ– 2ο επιστημονικό πεδίο – Θετικές και Τεχνολογικές Σπουδές

Για τις υψηλόβαθμες αρχιτεκτονικές οι εκτιμήσεις δεν είναι ξεκάθαρες ακόμα, καθώς ενώ στο Ελεύθερο Σχέδιο οι αριστούχοι μειώθηκαν (62 έναντι 105 πέρσι), στο Γραμμικό οι επιδόσεις ήταν πολύ καλύτερες με 222 να γράφουν από 18 έως 20 έναντι 129 πέρσι. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιτεκτόνων στο ΕΜΠ πέρσι έφτασε τα 19.050 μόρια ενώ η αντίστοιχη στη Θεσσαλονίκη τα 16.952 μόρια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.