Τελειωμένοι θεωρούνται οι μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ που την στελέχωναν μέχρι πρόσφατα (και προτού τεθούν σε αργία) οι αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος.

Ήδη, όπως πληροφορείται το philenews, ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας βολιδοσκόπησε μοναχούς με σκοπό να επανδρώσουν τη Μονή, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα εναντίον των πρώην μοναχών.

Όπως μας ελέχθη από το περιβάλλον της Μητρόπολης Ταμασσού το μοναστήρι δεν έκλεισε όπως ισχυρίζεται η πλευρά των μοναχών. Απλώς κάποιες λειτουργίες της μονής, όπως η επίσκεψη του προσκυνητών, ανεστάλησαν και αυτό επειδή διεξάγονται έρευνες και επειδή υπάρχουν τεκμήρια.

Το μοναστήρι θα λειτουργήσει σύντομα για προσκύνημα, βεβαίως με την παρουσία φυλάκων, μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλοι μοναχοί για να αναλάβουν την πλήρη λειτουργία της Μονής.

Το περιβάλλον της Μητρόπολης Ταμασσού θεωρεί, πως από τη στιγμή τα τεκμήρια που κατατέθηκαν αναγνωρίστηκαν ως αυθεντικά (χωρίς να έχουν παραποιηθεί) είναι ατράνταχτα και μόνο προς μια κατεύθυνση οδηγούν.

Σχετικά με τις αναφορές περί κατάθεσης χρημάτων στον προσωπικό λογαριασμό του Μητροπολίτη Ταμασσού Ησαΐα από τους μοναχούς του Οσίου Αββακούμ, μας ελέχθη πως η Αστυνομία έχει πλήρη εικόνα για τα οικονομικά του Μητροπολίτη, τους λογαριασμούς του και οτιδήποτε σχετίζεται με τις οικονομικές συναλλαγές του. Το περιβάλλον της Μητρόπολης υποδεικνύει, πως ο Ταμασσού Ησαΐας έδωσε καταθέσεις και στοιχεία για όλες τις πτυχές που έθεσαν ενώπιον του οι ανακριτές και ουδεμία εκκρεμότητα υπάρχει με την Αστυνομία, ανέφερε η ίδια πηγή. Υποστηρίχθηκε επίσης πως δεν υπάρχει ίχνος κακοδιαχείρισης, οικειοποίησης οποιουδήποτε ποσού από τον Μητροπολίτη. Μας υπεδείχθη επίσης, πως η Αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό ό,τι είχε σχέση με τον Μητροπολίτη Ταμασσού, και δεν βρήκε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.