Οι ειδικοί που έφτασαν στo Βατικανό για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της μικρής πόλης φαίνεται να ενστερνίζονται την παπική έκκληση για διαφάνεια, γεμίζοντας με οργή πολλούς στην Αγία Εδρα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, μέλη της παπικής επιτροπής για την παιδική προστασία, επιλεγμένοι από τον Πάπα Φραγκίσκο για να βοηθήσουν να ξεριζώσουν τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στην Καθολική Εκκλησία, επιτέθηκαν δημοσίως εναντίον ενός καρδιναλίου και ενός επισκόπου. 

Ο καρδινάλιος είναι ο οικονομικός διευθυντής της Αγίας Εδρας, Τζορτζ Πελ, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον επίτροπο Πίτερ Σόντερς ότι είναι ψυχοπαθής, που συγκάλυψε τις κακοποιήσεις και προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή ενός τουλάχιστον θύματος. Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε τη χειροτονία ενός επισκόπου από τη Χιλή, του Χουάν ντε λα Κρουζ Μπάρος, ο οποίος είχε σχέσεις με παιδεραστή ιερέα στην πατρίδα του και θεωρείται ύποπτος ότι τον βοήθησε στη συγκάλυψη των εγκλημάτων.

Τέσσερα από τα μέλη της επιτροπής μετέφεραν τις ανησυχίες τους στον πρόεδρο του σώματος, τον καρδινάλιο Βοστώνης Σον Ο’ Μάλεϊ, ο οποίος δεσμεύθηκε πως θα τις μεταφέρει στον Πάπα.

Επίσης επεσήμαιναν την ανάγκη κατανόησης των αρχών παιδικής προστασίας.

Το Βατικανό επέμεινε ότι σε αυτή την περίπτωση είχε κάνει ελέγχους στο παρελθόν του Μπάρος και δεν ανακάλυψαν τίποτα.

Η επιτροπή για την προστασία των παιδιών υπενθύμισε στα μέλη της ότι δεν έχουν δικαιοδοσία να μιλούν γι’ αυτές τις υποθέσεις που εξακολουθούν να ερευνώνται, και κάλεσε καρδιναλίους και επισκόπους να κάνουν παν δυνατόν για την πάταξη της κακοποίησης.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.