Δύσκολες ώρες στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα, με τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή Αρακαπά κατευθύνεται νοτιοανατολικά, πέρασε ήδη από την κοινότητα Επταγώνιας και κατευθύνθηκε προς Μελίνη, Βαβατσινιά και Αγίους Βαβατσινιάς, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν χωριά, να καούν σπίτια και άλλες περιουσίες.

Η πύρινη λαίλαπα βρίσκεται πλέον στους πρόποδες του Δάσους Μαχαιρά. Το βράδυ δεν θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και θα συνεχίσουν οι επίγειες δυνάμεις με στόχο να ασφαλίσουν περιμετρικά το Δάσος του Μαχαιρά.

Έρχεται βοήθεια από Ελλάδα ως το πιο κοντινό κράτος μέλος της ΕΕ. Συγκεκριμέμα δύο αεροσκάφη. Τα ισραηλινά αεροσκάφη αύριο Κυριακή το πρωί.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «Ήφαιστος» και η μεταφορά του Κέντρου Επιχειρήσεων στην περιοχή Βαβατσινιάς.

Ολονύχτια ήταν η μάχη με την πύρινη λαίλαπα που αφήνει στο πέρασμά της την καταστροφή.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες Σάββατο στον Αρακαπά και επεκτάθηκε σε άλλες επτά κοινότητες, ρίχθηκαν και τα εναέρια μέσα.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν αντιμετωπίζοντας συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο αεροσκάφη από την Ιταλία και το Ισραήλ, το οποίο θα αποστείλει και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς από τις 09:00, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να είναι ευνοϊκές.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.