Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, δίνει μια παράταση στην αγωνία των στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, που περιμένουν να δουν τις ρυθμίσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με τα σχόλια του Ηλία Νατσιούλα, λοχαγού ε.α. και πρώην προέδρου της ΕΣΠΕΘ, η πρόταση δίνει «παράταση χρόνου» εφαρμογής των διατάξεων του παραπάνω Νόμου για τα Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, δηλαδή μέχρι την έκδοση του ειδικού εφαρμοστικού Νόμου του νέου ειδικού Μισθολογίου, το οποίο προσδιορίζεται να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναμένεται μεσοσταθμική μείωση των ειδικών μισθολογίων περίπου 12%, το οποίο συνεπάγεται μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ωστόσο υπάρχουν και “ευνοημένοι” από τη ρύθμιση.

Όσοι έχουν αποστρατευθεί με τις κρίσεις και δεν έχει βγει ακόμα το ΦΕΚ της διαγραφής τους, θα ακολουθήσουν τον παλαιό νόμο εφόσον το ΦΕΚ δημοσιευτεί μέχρι την 1η Ιουλίου, οποότε θα αρχίσει η έναρξη του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας επεσήμανε ότι με τις διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού που τίθεται για ψήφιση την Κυριακή 8 Μάιου 2016, όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από την έναρξη εφαρμογής του νέου Νόμου (δηλαδή από Δευτέρα 9 Μάιου 2016) οι συντάξεις τους θα κανονίζονται με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, όπως και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών ετών και οι συντάξεις αυτές θα κανονίζονται από το Δημόσιο.

Από 1-1-2017 οι συντάξεις θα καταβάλλονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.