ΕΜΒΟΛΙΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ : Απαντώντας εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για εμβολιασμό στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού, η κα Κοτανίδου απάντησε αρνητικά με κατηγορηματικό τρόπο.

Εξέφρασε, ωστόσο, την άποψη πως όταν βγει το νέο εμβόλιο για την εποχική γρίπη θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι –ακόμη και παιδιά– ώστε να μην υπάρξει συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι με το που θα βγει το εμβόλιο της γρίπης θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να μην έχουμε συνδυασμό γρίπης και κορονοϊού. Όλοι, οι πάντες άνω των 6 ετών, θα πρέπει να εμβολιαστούν για γρίπη για να μην έχουμε συνδυαστική λοίμωξη και από γρίπη και από κορονοϊό» υπογράμμισε.

«Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που λένε ότι όσοι έχουν κάνει εμβόλιο BCG κατά της φυματίωσης, ενδεχομένως –με κάποια εισαγωγικά και πολλά ερωτηματικά– μπορεί να έχουν καλύτερη ανοσολογική απάντηση στην COVID-19» δήλωσε η καθηγήτρια.

«Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από το BCG υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια που αναφέρεται ότι μπορεί να προσφέρουν ανοσολογική απάντηση του οργανισμού. Όλα είναι στα πλαίσια των υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμη» πρόσθεσε.

Το εμβόλιο BCG για τη φυματίωση δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι προφυλάσσει από τον κορονοϊό, τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το BCG, η κα Κοτανίδου εξήγησε ότι είναι ένα εμβόλιο που έκαναν όλοι για προφύλαξη από τη φυματίωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.