Υλικά:
1 1/2 λίτρο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
4 αυγά
άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βήμα 1
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βήμα 2
2) Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
Βήμα 3
3) Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
4) Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.
Βήμα 5
5) Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα.
Βήμα 6
6) Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.