Υλικά:
1 1/2 λίτρο γάλα
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
4 αυγά
άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βήμα 1

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Βήμα 2

2) Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.

Βήμα 3

3) Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

4) Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.

Βήμα 5

5) Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα.

Βήμα 6

6) Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.