Συνταγή για Μοσχάρι ριγανάτο στην κατσαρόλα. Το συνοδεύουμε με κάποιο παραδοσιακό ζυμαρικό.

Υλικά

  • 1.200 γρ. μοσχάρι από κιλότο, κομμένο σε μικρά κομμάτια-μπουκιές, πλυμένο και καλά σκουπισμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • τα φύλλα από 6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη (σε γλάστρες, σε καλά φυτώρια, σε ενημερωμένα μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, τριμμένη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 1½ – 2 ώρες

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε από το σκεύος. Τα γυρίζουμε και τα σοτάρουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το νερό, ελέγχουμε να καλύπτει τα κομμάτια κατά τα 2/3 και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Τότε χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 15΄ – 1½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, λίγο όμως ώστε στο τέλος να έχουμε λίγη αλλά καλά μελωμένη σάλτσα.

Το σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με κάποιο παραδοσιακό ζυμαρικό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.