Ο Νίκος Νικολόπουλος επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, όπως και οι περισσότεροι των Μητροπολιτών και των κληρικών του Πατριαρχείου του. 

Ο Πατριάρχης κατά την διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε ότι: «Οι Χριστιανοί της Συρίας ζουν αρμονικά αιώνες τώρα με τους Μουσουλμάνους. Οι κυβερνήσεις όλες- και η σημερινή- σεβάστηκαν και προστάτεψαν τα δικαιώματα των χριστιανών και τους υπερασπίζονται όποτε απειλήθηκαν όπως τώρα από το ‘σπαθί’ των φανατικών Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Πατριάρχης μάλιστα είπε ότι: «Ενώ στην Ελλάδα οι Ιεροί Ναοί και τα Μοναστήρια πληρώνουν φόρους, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, εδώ η Κυβέρνηση τα προσφέρει εντελώς δωρεάν τόσο σε εμάς όσο και στους Μουσουλμάνους. Φυσικά το φιλανθρωπικό έργο αλλά και η εκπαίδευση που προσφέρει το Πατριαρχείο με δικά του εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μέχρι και Πανεπιστήμια, είναι τόσο μεγάλο που αναγνωρίζεται με το αντιστάθμισμα της κρατικής ενίσχυσης».

Να σημειωθεί ότι ο κατά σάρκα αδελφός του Πατριάρχη, Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, είναι ένας εκ των δύο που έχει απαχθεί από τους ισλαμιστές του ISIS εδώ και τρία χρόνια και ουδείς γνωρίζει εάν είναι ζωντανός ή νεκρός ή εάν υφίσταται καθημερινά τα μαρτύρια που επίσης χιλιάδες Χριστιανοί υφίστανται τα τελευταία χρόνια, ζώντας και πάλι, όσα έζησαν οι μάρτυρες του Χριστιανισμού.

Φυσικά πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τον μέγα Μουφτή της Συρίας, ο οποίος τόνισε ότι:

«Η σημερινή κρίση στη Συρία στοχεύει την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας παρ’ ότι η συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων αποτελούσε παράδειγμα αγάπης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, ο τελευταίος αναφέρθηκε στη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών που ήθελαν την ανατροπή του προέδρου Άσαντ για να καταστήσουν εφικτή την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από το Κατάρ προς την Ευρώπη μέσω Συρίας και Τουρκίας, το οποίο θα ανταγωνιζόταν το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και να εξαλείψει έτσι την παρουσία των Ρώσων στην Συρία που διαθέτουν την μόνη σταθερή βάση στην Μεσόγειο (Λαττάκεια). Για την ανατροπή συνεργάστηκαν οι σύμμαχοι τους Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία.
Το αμερικανικό σχέδιο που υιοθέτησε και ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού οι δήθεν μετριοπαθείς Ισλαμιστές αποδείχθηκαν γρήγορα ακραίοι και αιμοσταγείς δολοφόνοι και ξανάφεραν στην επικαιρότητα την βαρβαρότητα ως μέσο επικράτησης του ακραίου Ισλάμ.

Η πρόεδρος της Βουλής στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι: «Η αντίσταση του λαού πέντε χρόνια τώρα κατέδειξε το φιάσκο στην Συρία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς το Ισλαμικό Κράτος με τις απερίγραπτες βαρβαρότητες εκθέτει τον Δυτικό κόσμο που το υποστήριξε αρχικά και το χρησιμοποίησε ως πολιορκητικό κριό κατά του Προέδρου Άσαντ».

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα με δημοσιογράφους είπε: «Αξίζει να αναφέρω αυτά που ο Πρόεδρος Άσαντ κατά την συνάντηση μας και με τα οποία είμαι σύμφωνος. Δηλαδή ότι: «Θεωρεί εξαιρετικά οξύμωρο, η Δύση που ταυτίζεται με την προστασία των δικαιωμάτων όλων των θρησκευτικών, εθνολογικών και επί μέρους μειονοτικών ομάδων, η Δύση που θέλει να επιβάλει την πολυπολιτισμικότητα, η Δύση να ανέχεται τους μανιακούς του ISIS, που μόνο ισοπεδώνουν, σκοτώνουν και καταστρέφουν χωρίς κανένα σεβασμό, ανθρώπους, θρησκείες και πολιτισμούς».

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Και μετά από αυτά εμένα θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω τα κηρύγματα, ο φανατισμός και η πρακτική των τζιχαντιστών δεν συμβιβάζονται με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Γιώργος Λακαφώσης
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.