Η Τελετή της Αγάπης ή η Δεύτερη Ανάσταση τελέστηκε χθες το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα προεξάρχοντος του Πατριάρχη κ.Θεοφίλου.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Κυριακήν του Πάσχα και ώραν 12.30 μ.μ. η Αγιοταφιτική Αδελφότης κατά την τάξιν αυτής συνήλθεν εις την αίθουσαν του Θρόνου εν τω Πατριαρχείω.

Ενταύθα ο Μακαριώτατος, οι Αρχιερείς και οι άλλοι Αγιοταφίται αντήλλαξαν τον πασχαλινόν εόρτιον ασπασμόν: «Χριστός Ανέστη». Μετά τούτο, του αργού και μεγαλειώδους Βυζαντινού «Αναστάσεως ημέρα» ψαλλομένου υπό των ψαλτών, ο Μακαριώτατος, οι Αρχιερείς και οι Ιερείς ενεδύθησαν πλήρεις τας αναστασίμους Αρχιερατικάς και Ιερατικάς στολάς αυτών και ανέγνωσαν εναλλάξ την αναστάσιμον Θ’ ώραν.

Μετά τούτο, των κωδώνων κρουομένων, ήρξαντο κατερχόμενοι από του Πατριαρχείου διά της Χριστιανικής οδού, ψαλλόντων το αργόν «Χριστός ανέστη». Εις την αυλήν του Ναού της Αναστάσεως, ο Πατριάρχης ανέπεμψε δέησιν υπέρ υγιείας, ειρήνης, ευσταθείας και προόδου των προσκυνητών και του έθνους ημών.

Άμα τη εισόδω εις τον Ναόν της Αναστάσεως, η Πατριαρχική Συνοδεία επορεύθη εις το Ιερόν Βήμα του Καθολικού, ένθα εψάλη το Χριστός Ανέστη ήρξατο η ακολουθία του Εσπερινού διά των «Δόξα τη Αγία και ομοουσίω και ζωοποιώ και αδιαιρέτω Τριάδι» υπό του Μακαριωτάτου.

Μετά το «Χριστος Ανέστη», το «Κύριε εκέκραξα» το θυμίαμα υπό του Μακαριωτάτου και το Φως Ιλαρόν, ανεγνώσθη εις διαφορετικάς γλώσσας, ελληνιστί, αραβιστί, ρωσσιστί, εβραιστί, αγγλιστί, γαλλιστί, γερμανιστί και λατινιστί το κατά Ιωάννην Άγιον Ευαγγέλιον της πρώτης εμφανίσεως της πρώτης ημέρας της Αναστάσεως Αυτού του Κυρίου εις τους μαθητάς, των θυρών κεκλεισμένων διά τον φόβον των Ιουδαίων και της απιστίας του Θωμά, ήτις πίστιν εγέννησεν.

Μετά τούτο, των αναστασίμων απολυτικίων ψαλλομένων, και απολύσεως γενομένης, των κωδώνων κρουομένων, η Πατριαρχική Συνοδεία ανήλθεν εις το Κεντρικόν Μοναστήριον.

0205jer (1).JPG

0205jer (2).JPG

0205jer (3).JPG

0205jer (4).JPG

0205jer (5).JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.