Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ – Κόουτ Βικτώριας, στο πλαίσιο των εορτασμών των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, την πρώτη της εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (45 Poplar Street, Thomastown).

Η εκδήλωση θα τιμήσει τις στιγμές του μεγάλου αγώνα της Επαναστάσεως των Ελλήνων και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με απομνημονεύματα των πρωταγωνιστών της εποχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7.30 – 11.00π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Επιτρόπου Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ευμενίου Βασιλόπουλου.

11.00π.μ. – Δοξολογία, παρουσία των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων της περιοχής και τοπικών φορέων.

11.30π.μ. – Παρέλαση σχολείων και τοπικών φορέων.

11.45π.μ. – Εναλλακτική αναπαράσταση ορκωμοσίας της Φιλικής Εταιρείας.

12.00μ.μ. – Ομιλία – Η συμβολή της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, Αγίου Όρους, στην αφύπνιση του Γένους, υπό Αιδεσιμολογιωτάτου π. Γεωργίου Φράγκου (Απόφοιτος Αθωνιάδος Ακαδημίας Αγίου Όρους).

Το πλούσιο πρόγραμμα θα προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν τη μοναδική αυτή επέτειο της ενδοξότερης στιγμής της νεοελληνικής Ιστορίας.

Για ολόκληρο το 2021, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κοούτ θα τελεί κάθε μήνα μια εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.