Ελληνορθόδοξους προσκυνητές συνοδευόμενους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως «ανεμνήσθησαν ημερών αρχαίων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όταν από πεντηκονταετίας ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως επισκεπτόταν το Πατριαρχείο ως Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος (Δημητρίου) και συνοδός του μακαριστού Γέροντός του, Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων κυρού Θεοδώρου (Τζεδάκη) μαζί με τον επίσης τότε Αρχιμανδρίτη Θεοδώρου (Χορευτάκη) και νυν Πατριάρχη Αλεξανδρείας, μαζί με τον Σύλλογο τον οποίο είχε ιδρύσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεόδωρος (Τζεδάκης), τα Πανάγια Προσκυνήματα και τον νυν Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ως ηγούμενο τότε του εν Κανά της Γαλιλαίας Προσκυνήματος.

Ο Μακαριώτατος απένειμε για την επίσκεψη Αρχιερατικό εγκόλπιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο και εικόνα της Θεοτόκου και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.