Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τελεί αυτή την ώρα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, τα Θυρανοίξια του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος προΐσταται της τελετής των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μία ιστορική ημέρα για την Αρχιεπισκοπή και την Ομογένεια της Αμερικής, αλλά και για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία παντού.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 11:00, ώρα Ανατολικής Ακτής και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η σημερινή ιστορική μέρα-ορόσημο συμπίπτει με την τριακοστή επέτειο από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και την ημέρα που άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Η σημερινή ημέρα έχει μεγάλη ιστορική σημασία, για τον Ελληνισμό, την Ομογένεια και την Ορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής. Είκοσι χρόνια μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και επτά χρόνια μετά την τελετή θεμελίωσης και έπειτα από πολλά εμπόδια που παρουσιάσθηκαν με αποτέλεσμα την παύση των εργασιών για ένα χρονικό διάστημα πραγματοποιείται το σημαντικό γεγονός της τελετής των Θυρανοιξίων ενός Ναού, που έχει στιγματίσει το Ελληνορθόδοξο πλήρωμα της Αμερικής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκωμίασε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για την συμβολή του στην αποπεράτωση του Αγίου Νικολάου

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.