Την Κυριακή 17η Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντων των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Παναγιώτη Ξενιτέλλη και π. Anton Gelyasov.

Της Θ. Λειτουργίας μετείχαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ. Τ. Χ. Ε., η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων και πλήθος πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Σύναξη των Αγίων Ιατρών, που έχει προσφάτως καθιερωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά. Επίσης, αναφερόμενος στους σήμερα εορταζομένους Αγίους Πατέρες της Ζ’ Οικ. Συνόδου, επεσήμανε την σημασία των εικόνων για την ορθόδοξη πίστη μας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, κατά την οποία αναγνώσθηκε η Ευαγγελική περικοπή της Παραβολής του Σπορέως, τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κατηχητικού Σχολείου του Αγίου Στεφάνου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευλόγησε τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή κατηχητική χρονιά. Επεσήμανε στους πιστούς ότι τα παιδιά δεν ωφελούνται μόνο από την Εκκλησία, αλλά η παρουσία τους στον Ι. Ναό σκορπίζει χαρά και ελπίδα σε όλους.

Ακολούθησε η τέλεση αρτοκλασίας, προσφερομένης από τους εργαζομένους στον ιατρικό τομέα. Τέλος έγινε η εις αναγνώστην χειροθεσία του ιατρού, κ. Παύλου Παναγιωτοπούλου, στο πρόσωπο του οποίου ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον ιατρικό κόσμο και επιβράβευσε την παιδιόθεν διακονία του αναγνώστου στον Ι. Καθεδρικό Ναό.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.