ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Όσον αφορά την τέλεση των μαθημάτων, αυτή θα εξαρτηθεί από το εάν εκάστοτε εκπαιδευτικός επιλέξει να απεργήσει.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο 9/6 όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Υπουργείο, σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως σκοπός είναι αποφυγή σύγχυσης που μπορεί να προκύψει έπειτα από σχετικές αναρτήσεις ιστοσελίδων που έκαναν λόγο για το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Συνέλευση των προέδρων  των ΕΛΜΕ και ΔΟΕ αποφάσισε, 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουνίου και ταυτόχρονα συλλαλητήριο στα Προπύλαια  και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι.

Όσον αφορά την τέλεση των μαθημάτων, αυτή θα εξαρτηθεί από το εάν εκάστοτε εκπαιδευτικός επιλέξει να απεργήσει.

Αναλυτικότερα, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε, 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης.

Αιτία για την κινητοποίηση είναι η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί.

Σημειώνεται πως το πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.

“Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”, λέει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργία.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι “η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του”

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.