ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ : Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρόκειται να μπει σε λίγες ημέρες αφού η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα μέχρι τώρα στατιστικά διαφαίνεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων καθώς υπήρξε μεγάλη μείωση στον αριθμό των αρίστων.

Πτώση των βάσεων «δείχνουν» τα στοιχεία
Με βάση τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και που αφορούν στις βαθμολογίες και την κλιμάκωση των μορίων των υποψηφίων, αναμένεται φέτος πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων.

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση θα έχουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. «Ιστορική» χαρακτήρισε την πτώση των βάσεων που αναμένεται στις ιατρικές σχολές ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ανέφερε ότι θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Για τις νομικές σχολές, επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων, «μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή», όπως τόνισε ο κ. Χατζητέγας. Όπως πρόσθεσε για τις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, «είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις».

Θολό παραμένει το τοπίο για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, μόλις 2 εβδομάδες πριν την (μέχρι πρότινος) καθορισμένη ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης κάθε τομέας της κοινωνικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης και της Παιδείας, κλήθηκε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της επιδημίας, με την κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών να κινούνται σε «αχαρτογράφητα νερά», ειδικά μετά την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων και τη σταδιακή ένταξη στη «νέα πραγματικότητα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.