Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα στην Κύπρο 520.000 ψηφοφόροι για την ανάδειξη του Τριπρόσωπου που θα οδηγήσει στην εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Σύνοδο.

Η ψηφοφορία αρχίζει στις 10.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 18.00, με διάλειμμα μίας ώρας από τις 13.00 μέχρι τις 14.00.

Εκλογικά κέντρα λειτουργούν σε Ιερούς ναούς, σχολεία και δημόσια κτίρια σε όλη την Κύπρο, ενώ οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας θα ψηφίσουν στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου.

Τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη οι Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου Βασίλειος, Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής Ησαΐας.

Δεν θα ψηφίσει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
Ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν παρέστη στην εκκλησία το πρωί της Κυριακής στην Κακοπετριά, ενώ εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ανάφερε σε ομιλία του ότι ο λόγος της απουσίας του αφορά ασθένεια, ενώ επισήμανε ότι καλεί τον κόσμο να ψηφίσει.

Πρόσθεσε δε, ότι όλες οι ενορίες και η εκκλησία από πλευράς της Μητρόπολης στηρίζουν τον Μόρφου Νεόφυτο, καθώς ευχήθηκε καλή ψήφο σε όλους.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, Χρυσόστομος ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μην προβληθεί η στιγμή της ψήφου του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.