Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης, η αναστήλωση του ιστορικού Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης του Πόντου είναι πλέον γεγονός, με τα σχέδια να έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον αρχιτέκτονα Yusuf Burak Dolu και τις εργασίες να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι του 2020. Οι πύλες του Φροντιστηρίου έκλεισαν οριστικά το 1922 και σήμερα το διώροφο κτήριο είναι ερειπωμένο.

Στόχος, η δημιουργία σχέσεων πολλών επιπέδων, ανάμεσα σε Νάουσα και Αργυρούπολη, με τις σχέσεις της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας με το Σωματείο Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρούπολης, καθώς και με τον Δήμο Αργυρούπολης, να αποτελούν φλόγα πολιτισμού και ελπίδα διατήρησης της κληρονομιάς μας. Είναι γεγονός πως ιστορικά βήματα, γίνονται πραγματικότητα.

Η ιστορική συλλογή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως αναμένει και αυτή την κατάλληλη ανάδειξη και προβολή της στην πόλη της Νάουσας, ως αρμόζει σε έναν τέτοιο πνευματικό, ιστορικό, επιστημονικό και συναισθηματικό πλούτο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.