Τρεις ζιπκοφόροι του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» και τρεις βρακοφόροι από την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος» θα παραλάβουν το σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης από τη Βενετία την Κυριακή 14 Μαΐου και θα το φέρουν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο, όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 14 Μαΐου στις 18.30, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) και θα παρευρίσκονται μεταξύ των χιλιάδων προσκυνητών που αναμένονται από ολόκληρη την Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αφού τοποθετηθεί το σκήνωμα σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στο ναό της Αγίας Βαρβάρας. Δεξιά και αριστερά, μέλη του «Φάρου» Ποντίων και της «Μεγαλονήσου» Κρητών θα παρίστανται με τις παραδοσιακές φορεσιές.

«Είναι μεγάλη τιμή για το Σύλλογο» αναφέρει η πρόεδρος του «Φάρου» Σοφία Σαββίδου για το «κορυφαίο γεγονός μνήμης, για τη Ρωμιοσύνη και την Ευρώπη». «Μετά από 1.700 χρόνια, ζιπκαλήδες Πόντιοι και Κρήτες θα παραλάβουν από τη Βενετία το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και θα το φέρουν στην Αθήνα», καταλήγει η πρόεδρος, με την ευχή η Αγία Ελένη να δώσει δύναμη στον κόσμο και να φωτίσει το δρόμο όλων μας.
Το σκήνωμα θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που θα γίνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και στη συνέχεια θα ταξιδέψει αεροπορικώς με τα φτερά της Ellinair (ομίλου του Πόντιου επιχειρηματία Μπόρις Μουζενίδη) για την Ελλάδα. Παράλληλα θα μεταφερθεί και σταυρός με τίμιο ξύλο, από τους λεγόμενους «θησαυρούς» της Βενετίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως προς τιμήν της Αγίας Ελένης θα τελούνται λατρευτικές συνάξεις κάθε μέρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.