ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Με νέο δημοσίευμα η εφημερίδα WALL STREET JOURNAL επαναφέρει στην επικαιρότητα το ουκρανικό παραθέτοντας ένα εκτενές αφιέρωμα.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με νέο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο ΄΄Η Ουκρανία κερδίζει Εκκλησία και ο Πούτιν αγριοκοιτά΄΄, η WALL STREET JOURNAL ασχολείται με το ζήτημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας και τη στάση της Ρωσίας.

Δηκτικά αναφέρει: Την ώρα που η Ρωσία προσπαθεί να κρατήσει πρώη σοβιετικούς δημοκράτες κάτω από την επιρροή της, την ίδια στιγμή μια κίνηση της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας φέρνει Ρωσία και Ουκρανία αντιμέτωπες για τους πιστούς της Ουκρανίας.

Η συμμαχία του Προέδρου Πούτιν με την Εκκλησία είναι ζωτικής σημασίας έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα περιφερειακό ανάχωμα έναντι της Δύσης αλλά και να διατηρήσει τους Ορθόδοξους πρώην σοβιετικούς-ιδιαίτερα στην Ουκρανία-κάτω από την απόλυτη επιρροή του.

Εν συνεχεία το άρθρο παραθέτει τα ιστορικά γεγονότα από την παράδοση του Τόμου αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τις κατηγορίες από περιβάλλον Μόσχας ακόμη και για χρηματισμό, την μέχρι στιγμής στάση των κατά τόπους Εκκλησιών ως προς το θέμα αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η πλευρά της Ρωσίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας προσπαθούν να πιέσουν όπως δύναται η κάθε μια τις Εκκλησίες προς τη δική τους πλευρά.

Χαρακτηριστικό είναι το πως κλείνει το δημοσίευμα της WALL STREET JOURNAL χρησιμοποιώντας τη φράση Ρώσου ολιγάρχη και γνώστη του αντικειμένου Konstantin Malofeyev:

΄΄Η Ρωσία υποτίμηε τον Βαρθολομαίο. Δεν είχαμε αναγνωρίσει το επίπεδο της απειλής. Πιστεύαμε πως όλα υα τελέιωναν με συζητήσεις και υποσχέσεις΄΄.

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.