ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ LIVE: Δείτε τώρα Live από τη Βουλή τη συζήτηση για Μακεδονία και συμφωνία Πρεσπών. Διακόπηκε για λίγα λεπτά, μέσα σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Η συνεδρίαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε με τρία αιτήματα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και καταγγελίες για την νομιμότητα της επιτροπής από τον Πάνο Καμμένο .

Αρχικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας δήλωσε:» να αποφύγουμε τοποθετήσεις που επιβαρύνουν μια ήδη βαριά ατμόσφαιρα. Είμαι διατεθειμένος να έχουμε ελεύθερη και ευρύτατη συζήτηση.

Ως πρόεδρος διατηρώ την ουδετερότητα μου Ως πρόεδρος δεν θα επιτρέψω ύβρεις, ακραίες μισαλλόδοξες εκφράσεις και απρέπειες. Να κρατηθούμε σε πλαίσιο ευγένειας»

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να είχαν σταλεί επιστολές σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να κληθούν να πάρουν μέρος στην κλήρωση για τη νέα σύνθεση της Επιτροπής. Ωστόσο, κλήθηκαν μόνο οι τρεις που ανεξαρτητοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και σήμερα, ήτοι οι κ.Δανέλλης, Αμυράς και Ψαριανός.

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο και με τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Οταν ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση το λόγο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Γιώργος Κατρούγκαλος: Ο λαός περιμένει από εμάς επιχειρήματα και όχι κραυγές.

Πρέπεπι να συζητήσουμε στην ουσία και όχι επι της διαδικασίας. Καταθέτω την ρηματική διακοίνωση και στις δύο γλώσσες. Ως προς το αίτημα για το συνολικό κείμενο του Συντάγματος.

Υπενθυμίζω ότι σε όλες τις συνταγματικές τάξεις οι αναθεωρήσεις δημοσιεύονται με ειδικό ψήφισμα και κατ εντολή Προέδρου της Βουλής. Για διευκόλυνση θα ζητήσω συγκριτικό πίνακα με το πώς ήταν τα άρθρα πριν και πώς έγιναν μετά.

Δείτε LIVE

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.