ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Καταληκτική ημερομηνία η σημερινή για το κοινωνικό μέρισμα και όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχουν μια τελευταία ευκαιρία πριν κλείσει η πλατφόρμα. Ανατροπή και στην πληρωμή για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2019 από τον ΕΦΚΑ. Η διαδικτυακή εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και σήμερα για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων που αρουσιάζουμε παρακάτω στο άρθρο.

Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Δείτε τις περιπτώσεις δικαιούχων για τους οποίους παραμένει ανοιχτή η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Δεν επιβεβαιώθηκε μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά εκείνος ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος.

Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο εις χείρας του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΕΦΚΑ

Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και για τους 12 μήνες για τα έτη κατά τα οποία δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, θα έχουν δικαίωμα να ολοκληρώσουν την αίτηση για κοινωνικό μέρισμα.

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2019 όπως αποφάσισε ο ΕΦΚΑ.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.