ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Το Άγιον Όρος έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μέσω των εκπροσώπων του. Ο Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Κουτλουμουσιανός συνοδευόμενος από τον π. Αρσένιο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και τον π. Σισώη της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος ως εκπρόσωποι του Αγίου Όρους μετέφεραν τον Χαιρετισμό της Ιεράς Κοινότητας στο χθεσινό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και από την ομογένεια, συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Και παρά τη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Εκκλησία, Ιεράρχες και Ιερείς έδωσαν δυναμικό παρόν, σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Διαβάστε τώρα αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Αγίου Όρους:

Ζητούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση του Ελληνικού λαού, να αφήσει αυτόν να ομιλήσει με Δημοψήφισμα και να μην προχωρήσει στην κύρωση μιας Συμφωνίας με την οποία παραχωρείτε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας.

Απευθύνουμε έκκληση στους εκλεγμένους άρχοντες της πατρίδος μας να αναθεωρήσουν την στάση τους και να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην εδραίωση της αληθείας.

Μακεδονία πολυβασανισμένη κόρη της Ελλάδας – Μέγας Αλέξανδρος κανένα κράτος δεν έχει αναδείξει τόσο μεγάλο άνδρα. Ζηλεύουν και θέλουν να τα σβήσουν όλα. Φωνάζουμε όλοι ΟΧΙ. Και μη ξεχνάτε να το κρατήσετε αυτό, ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην Θεσσαλονίκη ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

από orthodoxia new agency

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.