Τον δικό του Γολγοθά περνά τις τελευταίες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, καθώς η ήδη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του λόγω της μάχης που δίνει εδώ και καιρό με τον καρκίνο παχέος εντέρου, έχει επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη Αρχιεπισκοπή επικοινωνεί με το περιβάλλον, ασκεί τα καθήκοντα του.

Γεγονός που διαπίστωσε και ο Μητροπολίτης Πάφου όποιος βρίσκεται στο πλευρό του από το Σάββατο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, “τον ρωτούν τι θα κάνουμε και κατευθύνει τις εργασίες της Αρχιεπισκοπής. Μας μιλά, μπορεί να τον ρωτήσουν για κάτι και να πει την γνώμη του, αλλά φαίνεται ότι προχωρά η ασθένεια και εξαντλείται”.

Πάρα την σοβαρότητα της κατάστασής του, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου με δική του απόφαση δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο νοσηλευτήριο, καθώς λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα από τους θεράποντες ιατρούς στο διαμέρισμα του στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Ο Ιωσήφ Κάσιος, ο προσωπικός γιατρός του Αρχιεπισκόπου, τόνισε χαρακτηριστικά πως “ο ίδιος το έχει αποφασίσει ότι όλα θα γίνουν στην Αρχιεπισκοπή. Έτσι έχουμε οργανώσει την όλη διαδικασία και του παρέχεται η θεραπευτική αγωγή του παρέχεται στην Αρχιεπισκοπή.

Παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Μακαριότατος. Υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό εκεί πέρα και του παρέχεται ό,τι πρέπει να του παρασχεθεί κάτω από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε”

Υπογράμμισε δε, πως και ο ίδιος έχει πλήρη αντίληψη για την κατάσταση της υγείας του. “Ο ίδιος επικοινωνεί, έχει πλήρη αντίληψη του τι γίνεται και όλα τα αντιμετωπίζει ομολογώ με χαμόγελο”.

Κάτι που διατυπώνει και ο Μητροπολίτης Πάφου. “Πάντα λέει Δόξα σοι ο Θεός. Δεν παραπονέθηκε ούτε για πόνους, ούτε για τίποτα καμία φορά”.

Σε ανακοίνωση τους οι Θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου καλούν τους πιστούς να προσευχηθούν υπέρ της υγείας του.

Αμέσως μετά την βραδινή επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή, ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ είναι σταθερή.

“Επικοινωνεί πλήρως, αντιλαμβάνεται πλήρως, ασκεί τα καθήκοντά του μια χαρά”. Σύμφωνα με τον κ. Κάσιο, η κατάστασή του είναι βεβαρημένη, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά σταθερή, δεν έχει παρουσιάσει καμία αλλαγή «σε σχέση με χθες και προχθές. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή σε οτιδήποτε”.

Δεν τίθεται θέμα για μετακίνησή του από την Αρχιεπισκοπή, σημείωσε ο προσωπικός του γιατρός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.