Μια απίστευτη καταγγελία έλαβε χθες το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφορικά με κορυφαία εκκλησιαστική σχολή της Αθήνας, από τους ίδιους τους μαθητές.

Ενυπόγραφη καταγγελία-επιστολή από μαθητές της Γ’ τάξης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE οι οποίοι κάνουν δραματική έκκληση για βοήθεια περιγράφοντας απίστευτες καταστάσεις στο οικοτροφείο της σχολής, με περιστατικά βίας και κακοποίησης και ψυχολογικού πολέμου των οποίων γίνονται αποδέκτες από στελέχη της σχολής.

Σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητος και για να μην σπιλωθεί σύσσωμη η κορυφαία εκκλησιαστική σχολή της Αθήνας, δεν αναφέρουμε ονόματα, δημοσιεύουμε όμως την επιστολή με σκοπό να βελτιωθεί η ζωή των παιδιών που σε λίγο καλούνται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε καθεστώς τρόμου. Τα ονόματα και η Επιστολή είναι διαθέσιμη σε όποια αρχή επικοινωνήσει με την εφημερίδα.

Ακολουθεί η επιστολή των παιδιών:

΄΄ 1-2-2018

Προς Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, Αξίοτιμο κο Διευθυντή, Πρόεδρο και μέλη συμβουλίου Συλλόγου καθηγητών της σχολής.

Με αφορμή την αποχώρηση ενός αγαπητού προσώπου αισθανόμαστε την ανάγκη να σας εκφράσουμε όσα λόγο εκφοβισμού δεν μπορούσαμε να πούμε τόσο καιρό.

Τα παράπονά μας επικεντρώνονται κυρίως στο πρόσωπο του υπευθύνου του Οικοτροφείου κυρίου Κ. 

Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι άκρως ακατάλληλο να κατευθύνει τόσα παιδιά με αυταρχικό και απόλυτο τρόπο. Στις παρακάτω γραμμές θα σας αποδείξουμε έμπρακτα τα ως άνω.

Αρχικά το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας είναι εκείνα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα του οικοτροφείου. Οι οικότροφοι και συγκεκριμένα οι τριτοετείς, δεν έχουν το δικαίωμα όχι απλά της ελεύθερης έκφρασης αλλά ούτε της γνώμης. Ο χώρος που ζούμε έχει καταλήξει στρατόπεδο μαθητών εναντίον του υπευθύνου. Η μάχη αυτή δεν επιτρέπει στους τριτοετείς να επικεντρωθούν στο δύσκολο στάδιο των πανελληνίων, αλλά αντίθετα τους δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα και σε γεγονότα που θα καταλήξουν στην καταστροφή μας, την ώρα των σημαντικότερων για το μέλλον μας εξετάσεων.

Ο κύριος λόγος που μας κάνει να μιλήσουμε είναι ένα γεγονός που μας λυπεί, όλους βαθύτατα και όσο δεν το λέμε μας καταδιώκει συνειδησιακά.

Στο οικοτροφείο διαμένουν παιδιά με δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις (θανάτους γονέων, μακρινή απόσταση από σπίτι κτλ) και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη στέγη. Την ανάγκη αυτή δυστυχώς βρήκε ως πάτημα ο κος Κ. ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί για προσωπικό του όφελος τα παιδιά αυτά και φυσικά όταν εκείνα αντιδρούν, απειλούνται ότι θα φύγουν από το οικοτροφείο. 

Οι μαθητές αποστέλλονται και για προσωπικά θελήματα όπως τσιγάρα, φάρμακα και είδη προσωπικής χρήσης  και εκτός σχολής.

Σε επιμελητές έχει αποκαλύψει ότι περιμένει να φύγουν οι τριτοετείς γιατί του δημιουργούν πρόβλημα. 

Έχει εκφοβίσει τα παιδιά της πρώτης και δευτέρας  λυκείου με αποτέλεσμα να τον ενημερώνουν για οτιδήποτε συμβαίνει στο οικοτροφείο. Τον τελευταίο καιρό απαγορεύτηκε ακόμα και η είσοδος στο γραφείο των επιμελητών όπου προσέρχονταν κάποια παιδιά για συμβουλές ή για προσωπικά τους προβλήματα.

Έχουν τοποθετηθεί κάμερες στο οικοτροφείο , παρά την άρνησή μας, και καταγράφουν της προσωπικές στιγμές των οικότροφων, και αυτός είναι ο λόγος που δεν γράφαμε τόσο καιρό- από φόβο.

Μαθητής υποχρεώθηκε να υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει παράπονο στο σύλλογο.

Πριν λίγες μέρες με εντολή του κυρίου Κ. μαθητής κλειδώθηκε στους χώρους των δωματίων.

Η στιγμή που αισθανθήκαμε την πλήρη εγκατάλειψη ήταν την ώρα του σεισμού όταν επιμελητής και μαθητές καλούσαν το προσωπικό στο τηλέφωνο αλλά κανείς δεν απάντησε, αλλά δεν πήραν και ποτέ τηλέφωνο να δουν αν χρειαζόμαστε κάτι.

Αν δεν ακουστούμε είμαστε έτοιμοι ως τριτοετείς να αποχωρήσουμε από τη σχολή.

Αναμένουμε απάντηση και από το Υπουργείο Παιδείας.΄΄

Οι μαθητές:

Κ. Φ

Ν. Χ

Χ. Ε

Ι. Μ

Μ. Ν

Ν. Μ

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

κύριοι με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι αναμεταδίδετε ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα όχι μόνο να αμαυρώνεται το όνομα της σχολής, αλλά και να θέτετε σε κίνδυνο την θέση του ίδιου του κυρίου Κ. . Η αλήθεια διαφέρει υπερβολικά απο αυτό που μόλις αναρτήσατε καθώς ως απόφοιτος της σχολής είχα την τιμή να γνωρίσω τον γνωρίσω αλλά και να συναναστραφώ με αυτόν καθώς και με όλους τους επιμελητές...
πραγματικά θα σας παρακαλούσα να ερευνάτε σε μεγαλύτερο βάθος τις πηγές από τις οποίες δέχεστε τέτοιου είδους αισχρές αναφορές...
επιεικώς προπαγάνδα και χειραφέτηση τόσο ο τίτλος όσο και το περιεχόμενο...