Σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου ε.ε. πραγματοποιήθηκε η τρίτη Γενική Ιερατική Σύναξη από την ημέρα ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στο άρτι εγκαινιασθέν Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και με την παρουσία όλων των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πρωινό στους ιερείς στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου.

Κατόπιν στην αίθουσα ιερατικών συνάξεων πραγματοποιήθηκε η γενική ιερατική σύναξη, όπου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα και ιδιαιτέρως στα λαμπρά εγκαίνια του Παρεκκλησίου του Ιερού Χρυσοστόμου στο Επισκοπείο, τα οποία τελέσθηκαν πριν λίγες ημέρες.

Στη συνέχεια, έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο για πνευματικά όσο και για διοικητικά θέματα που απασχολούν την τοπική μας Εκκλησία.
Τόνισε την ανάγκη προσοχής των κληρικών στο σύγχρονο πρόβλημα της εκκοσμίκευσης που παρατηρείται κατά την τέλεση των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης.

Επίσης, ζήτησε την συνεχή επαγρύπνηση των ιερέων στις χιλιαστικές και νεοπροτεσταντικές αιρετικές δραστηριότητες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα και συνέστησε στους ιερείς να ενημερώσουν σχετικώς το ευσεβές πλήρωμα.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους ιερείς για την παρουσία τους στην ιερατική σύναξη και ζήτησε την στήριξη και την προσευχή τους στον αγώνα του Επισκόπου τους για μια νέα πνευματική αναπτέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.