Άγιοι Ραφαήλ Νικόλαος και Ειρήνη - Τρίτης της Διακαινησίμου. Όπως μας πληροφορεί ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Αντύπας: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο Περιστέρι την εορτή των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Τρίτη του Πάσχα, εφέτος 7 Μάη 2024.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2024, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω αθλησάντων.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Σχετικά με τον βίο τους γνωρίζουμε λίγα πράγματα.

Οι πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη των Αγίων ιστορούνται με θαυματουργικό και αποκαλυπτικό τρόπο από το έτος 1959 μ.Χ.. Από μία ανασκαφή που έγινε στη Θερμή της Λέσβου, ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός αγνώστου προσώπου, που όπως αποκαλύφθηκε σε συνεχή οράματα, ανήκε στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, ο οποίος μαρτύρησε μαζί με τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη.

Ο τάφος και το λείψανο του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960 μ.Χ..

Με τους Αγίους συνεμαρτύρησαν ο μνημονευθείς πατέρας της Αγίας Ειρήνης, Βασίλειος, η σύζυγός του Μαρία, το μόλις πέντε ετών παιδί τους Ραφαήλ, η ανεψιά τους Ελένη, ο δάσκαλος Θεόδωρος και ο ιατρός Αλέξανδρος, των οποίων τα οστά βρέθηκαν κοντά στους τάφους των Αγίων, μέσα σε ξεχωριστούς τάφους.

Το μαρτύριό τους συνέβη την Τρίτη της Διακαινησίμου, στις 9 Απριλίου του έτους 1463 μ.Χ..

Πανηγυρίζει η Εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο Περιστέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Δευτέρα 6η Μαΐου 2024

19:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τρίτη 7η Μαΐου 2024

07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων.

19:00 το απόγευμα Ιερά Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Διεύθυνση: Χαλκίδος 26 Περιστέρι.

Τηλέφωνο Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης: 210 57 45 412

Χάρτης Ιερού ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και τα σύγχρονα θαύματα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.