Άγιος Παΐσιος: Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου εκ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κηπουπόλεως θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου την Πέμπτη 11 Ιουλίου από ώρα 20.30 στον Ιερό Ναό.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου (προς Παρασκευή) θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου μετ’ αρτοκλασίας από 20:30 έως 00:30.

Θα ψάλλουν τα Εγκώμια του Αγίου Παϊσίου από τον άλτη Γεώργιο Αρκομάνη.

Πληροφορίες Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κηπουπόλεως

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Αφροδίτης 6, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 210 50 16 110

Ευχαριστούμε τον π. Φιλόθεο Σπανό για την ενημέρωση και τις πληροφορίες.

άγιος Παΐσιος Ιερά αγρυπνία αφίσα

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Ο Άγιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα.

Στη βάπτισή του, ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο, «για να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στην Ελλάδα, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου, όπου ο ίδιος πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Γαλουχούμενος με τις διηγήσεις για το θαυμαστό βίο του Αγίου Αρσενίου, έλεγε ότι θα γίνει μοναχός από την ηλικία των 5 ετών! Και αφού έμαθε να διαβάζει, αγαπημένη του ασχολία υπήρξε η ανάγνωση των βίων των Αγίων, των οποίων εμιμείτο τους ασκητικούς αγώνες με θερμό ζήλο.

Διαβάστε ολόκληρο το βίο του Αγίου Παϊσίου, τα θαύματα και τις προφητείες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.