Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, τελέσθηκε σήμερα τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

Συνευχόμενοι εντός του ιερού Βήματος ήταν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και παρόντες ήταν πολλοί Πρεσβύτεροι και Διάκονοι, καθώς και συνεργάτες του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.

Λόγο εγκωμιαστικό για την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος ανεφέρθη στην πολυεδρική προσωπικότητα του Πρωθιεράρχου, υπογραμμίζοντας τρία στοιχεία της Αρχιεπισκοπίας του, στην προσπάθειά του να αγκαλιάσει όλες τις τάξεις και ομάδες του ποιμνίου του, από τους “περιθωριακούς” νέους μέχρι τους ανέστιους γέροντες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Εκκλησία είναι κοντά τους, τους οραματισμούς και τις ανησυχίες του για το μέλλον της Ελλάδος και τις προβλέψεις του για τα όσα συμβαίνουν σήμερα και τέλος τη μέχρι τελευταίας του πνοής παροχή πνευματικών συμβουλών και προτροπών προς όσους ευρίσκοντο πλησίον του.

Επεσήμανε, επίσης, την αγάπη και την αφοσίωση του Χριστοδούλου προς την Εκκλησία και την Ελλάδα και τις παρακαταθήκες που ἀφησε και που είναι πάντα επίκαιρες, ιδιαίτερα σήμερα, που γίνεται προσπάθεια αποπνευματικοποίησης, αποχριστιανισμού και ο αφελληνισμού της κοινωνίας.

Ακολούθως, τελέσθηκε τρισάγιο επί του χιονοσκεπούς εισέτι τάφου του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.