Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της Δέσης Τρικάλων, συντηρεί και αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το ypodomes.com, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, πρόκειται να υπογράψει το επόμενο διάστημα τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, που περιλαμβάνει εργασίες για την αποκατάσταση της λιθοδομής και της στέγης της Ι. Μονής και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

«Σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και ασφαλή λειτουργία της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και καταλήγει.

«Η διάσωση και ανάδειξη του μνημείου ενισχύει την ιστορική μνήμη, τη θρησκευτική αυτογνωσία και συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην γύρω ορεινή περιοχή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.