Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος το απόγευμα της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, λίγο πριν την απόλυση του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος και μη δυνηθείς -λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας του στην Δοξολογία για την απελευθέρωσης της Ευβοίας αλλά και των ισχυόντων μέτρων περιορισμού προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού- να μεταβεί στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ενορίας Θεολόγου Διρφύων, όπου ετελέσθη η νεκρώσιμος ακολουθία της κηδείας του μακαριστού Ιερέως Χαραλάμπους Μιχαήλ, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως. Μάλιστα, πριν το Τρισάγιο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του μακαριστού π. Χαραλάμπους λέγοντας ότι υπηρέτησε την Ιερά μας Μητρόπολη επί τριάκοντα έτη, ως Εφημέριος στις Ενορίες Πούρνου και Θεολόγο, υπήρξε καλός οικογενειάρχης με καλά παιδιά και καλός Ιερέας, ο οποίος με απλότητα και αγάπη υπηρέτησε την χωρίς ουδέποτε να δημιούργησε πρόβλημα και δυσκολία και να μας αξιώσει ο Θεός να τελέσουμε το μνημόσυνο του.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι το Σαρανταλείτουργο που είθισται στην τοπική μας Εκκλησία να τελείται μετά την εκδημία ενός Ιερέως, θα τελεσθεί μετά το Πάσχα, αφού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν τελούνται Θείες Λειτουργίες τις καθημερινές.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Χαραλάμπους εν χώρα ζώντων και της παραστάσεώς του στο ουράνιο θυσιαστήριο, η μνήμη του να είναι αιωνία και η ευχή του μαζί μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.