Το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου 2019, τριακονταμελής όμιλος Ρωμαιοκαθολικών, Λουθηρανών και Μετερρυθμισμένων κληρικών, καθηγητών και φοιτητών θεολογίας επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Τον ΡΚαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Σάλσμπουργκ, τους Συντονιστές της Λουθηρανικής Εκκλησίας και της Μετερρυθμισένης Εκκλησίας στην Αυστρία συνόδευε ο εν Αυστρίᾳ Πανιερ. Επίσκοπος Ανδρέας (Εκκλησία Σερβίας). Κατά την παραμονή του στην Ελβετία ο όμιλος επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, την έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, το Ινστιτούτο του Μπωσσαί και την σερβική ενορία της Γενεύης.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου, ο οποίος τους παρουσίασε την ιστορία και το έργο του Ορθοδόξου Κέντρου, υπογραμμίζοντας την μεγάλη συμβολή του τόσο στις Πανορθόδοξες σχέσεις όσο και στον διεκκλησιαστικό διάλογο. Το Ορθόδοξο Κέντρο, είπε, είναι και παραμένει «ένα παράθυρο της Ανατολής πρός την Δύση, και της Δύσης πρός την Ανατολή», έτσι ακριβώς όπως το οραματίστηκε ο μακαριστός Πατριάρχης Αθηναγόρας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.