Οικουμενικό Πατριαρχείο - ειδήσεις. Γράφει το Φως Φαναρίου.

φωτογραφίες: Ηλίας Κουλουρίδης

Η Κοινότητα Νεοχωρίου του Βοσπόρου προχώρησε από φέτος στην καθιέρωση ετήσιων θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του ναού της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, με την επωνυμία «Θεοτόκεια», προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και του πανηγυρίζοντος τον μήνα αυτό ιστορικού ναού.

Πρόκειται για έναν πολιτιστικό εορτασμό του «Πάσχα» του καλοκαιριού – παράλληλα με τον λειτουργικό – με ενδιαφέρουσες και ποιοτικές εκδηλώσεις.
Τα φετινά Θεοτόκεια ξεκίνησαν με τα «Πρόσωπα της Πόλης», δηλ. την τριήμερη έκθεση ζωγραφικής των έργων του εικαστικού Γιώργου Κεβρεκίδη και συνεχίστηκαν το Σάββατο 11 Αυγούστου, με την επιστημονική εισήγηση του μεταδιδάκτορα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνου Σαμπάνη, με θέμα: «Istanbul and the Greek Language: Aspects of a Fascinating History».

Τον ομιλητή παρουσίασε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων.
Ο ομιλητής ανέπτυξε το θέμα του με την παράλληλη προβολή σχετικών και κατατοπιστικών διαφανειών.

Παρέστησαν: ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε, και αρκετοί νέοι επιστήμονες.

Συνεχίζονται τα Θεοτόκεια 2018 στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Συνεχίζονται τα Θεοτόκεια 2018 στο Νιχώρι του Βοσπόρου


Συνεχίζονται τα Θεοτόκεια 2018 στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.