ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε όταν ο Χριστός, μετά την Ανάστασή Του, επισκέφθηκε τους Μαθητές Του στο υπερώον όπου ήταν συνηγμένοι. Όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να Τον δη και να ψηλαφίση τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά Του.

Κυριακή του Θωμά – 26η Απριλίου 2020 – Ώρα 07.45 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Όρθρος και την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κυριακής του Θωμά. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Ο Χριστός όταν επισκέφθηκε και πάλι τους Μαθητές Του μετά από οκτώ ημέρες, κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφήση τα σημάδια των πληγών στο Σώμα Του. Τότε ο Απόστολος Θωμάς Τον ανεγνώρισε και Τον ομολόγησε Κύριο και Θεό του.

Τον ανεγνώρισε από τις πληγές του Σταυρού, οι οποίες αποτελούν σημάδι της αγάπης Του, αλλά και της δυνάμεώς Του. Την ομολογία του Θωμά οι άγιοι Πατέρες την ονομάζουν σωτήριο.

Και πραγματικά οδηγεί στην σωτηρία όλους εκείνους που την απευθύνουν στον Χριστό εκζητώντας ταπεινά το έλεός Του.

Το γεγονός ότι ο Απόστολος Θωμάς αρχικά απουσίαζε κατά την εμφάνιση του Χριστού στους Μαθητές Του, φαίνεται ότι ήταν οικονομία Θεού, για να γίνη πιστευτό το θαύμα της Αναστάσεως και να διαλυθή κάθε είδους αμφιβολία.

Ο Απόστολος Θωμάς, μετά την Πεντηκοστή, κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πάρθους, τους Πέρσες, τους Μήδους και τους Ινδούς και είχε μαρτυρικό τέλος.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 26 Απριλίου 2020 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Θωμά, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (16 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

7 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΙΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΕΥΛΟΓΗΘΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΘΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟ

2
Δημήτρης Αποσπορης

Χριστός Ανέστη με ευλογία, υγεία και αγάπη

3
Δημήτρης Αποσπορης

Χριστός Ανέστη με ευλογία, υγεία και αγάπη εύχομαι σε όλους

4
Δημήτρης Αποσπορης

Είστε ένα από τα θαύματα που είδα και ένιωσα. Να είστε όλοι ευλογημένοι και πάντα δίπλα μας. Χριστός Ανέστη

5

Π. Δημήτριε, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Προσευχηθείτε στο ΣΤΑΥΡΟ για το γυιό μας Παναγιώτη, να βρεί το Θεό.
Σ'ας αγαπάμε και σας ακούμε, από το Πικέρμι, να είστε πάντα καλά.
Ευχαριστούμε.

6
Αναστασιος

Ευχαριστω Πατερ Δημητριε με ολη μου την καρδια για ολα !!!

7

Ευλογείτε, Πατέρα Δημήτριε,
ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη, για την ψυχή σας που μας καταθέτετε και τους ουρανούς που ανοίγετε σε όλους μας. εύχεστε, υπέρ Χρήστου, Χαριλάου, Ευγενίας, Αθανασίου, Δήμητρας, Ελένης, Αγγελικής, να βρεθούν στο δρόμο του Χριστού. Υπέρ Νίνας, Αριστείδου.