ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2020 : Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση έδωσαν τη δυνατότητα στους εργοδότες να μην το καταβάλλουν ώστε να μην δημιουργηθεί επιπλέον οικονομικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους.

Για το δώρο Πάσχα, έως τις 10 Ιουλίου οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλουν διακριτή αναλυτική περιοδική δήλωση (ΑΠΔ) για το δώρο Πάσχα, καταχωρίζοντας σε ξεχωριστούς κωδικούς τα ποσά του επιδόματος που βαρύνουν τον εργοδότη και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να θυμίσουμε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε βγήκαν σε αναστολή σύμβασης είτε όχι, δεν έλαβαν το Δώρο Πάσχα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα όπως γινόταν κάθε χρόνο, καθώς το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση έδωσαν τη δυνατότητα στους εργοδότες να μην το καταβάλλουν ώστε να μην δημιουργηθεί επιπλέον οικονομικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους.

Με νέα κοινή υπουργική απόφαση, το οικονομικό επιτελείο ενημερώνει τους εργοδότες ότι το δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2020, εξ ολοκλήρου από τους ίδιους.

Στη συνέχεια, και εφόσον δηλωθεί από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων σε ειδικό έντυπο του συστήματος «Εργάνη», θα πιστωθεί από το Δημόσιο, και δη από το υπουργείο Εργασίας, στους λογαριασμούς των εργοδοτών το ποσό που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή για το διάστημα που οι συμβάσεις των μισθωτών είχαν τεθεί σε αναστολή.

Αντιστοίχως, οι εργοδότες αποδίδουν και το σύνολο των οφειλόμενων εισφορών για το σύνολο του δώρου Πάσχα.

Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού α21 πληρωμή, επικουρικές συντάξεις ΙΚΑ Ιουνίου 2020.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.