ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: Στην κείμενη μεταξύ των ολιγανθρώπων οικισμών Γαλανή και Κένταρχο Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην οποία φυλάσσεται η ιστορική εφέστιος εικόνα του, τελέσθηκε χθες εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Μακαρίου, των Εφημερίων της Σερίφου και των Διακόνων και την παρουσια του Δημάρχου Σερίφου κ. Αντωνάκη, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος Σερίφου, ελλογιμωτάτων Καθηγητών και Διδασκάλων των Εκπαιδευτηρίων της νήσου, της Πολιτευτού των Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, προσκυνητών από τα γύρω νησιά και συσσώμου σχεδόν του πιστού λαού των Σεριφίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄στην ομιλία του αναφέρθηκε στα διδάγματα, τα οποία οι Άγγελοι ως δώρα προσφέρουν στην αποψινή εσπερινή πνευματική τράπεζα, όπως χαρακτηριστικά είπε, την αγάπη τους, δηλαδή, και την αφοσίωσή τους προς το Θεό, με τα οποία συνυπουργούν το έργο Του και Τον συνδοξολογούν, και τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη, με τα οποία ζουν αρμονικά, τρεφόμενοι από τη δόξα του Θεού και τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Μακάριο, για την επί δεκαετία ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα του προς την Ιερά Μονή και τον πρότριτα αφιχθέντα σ’ αυτήν Διάκονο, τον οποίο προέτρεψε να ασκήσει τη διακονία του με αφοσίωση και υπακοή στον Ηγούμενο, και απηύθυνε τις ευχές του προς το εκκλησίασμα.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, κατά το έθος, παρετέθη σε όλους δοχή στην Τράπεζα της Μονής.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και ακολούθως προέστη της λιτανείας της αγίας εικόνος του Ταξιάρχη Μιχαήλ προς το παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου τέλεσε Τρισάγιο για τους εκεί αναπαυομένους και κάλεσε τους συλλιτανεύοντες να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “εδώ αναπαύονται οι γονείς μας, που μας γέννησαν, μας γαλούχησαν και μας ανέθρεψαν, οι δάσκαλοι μας, που μας έμαθαν τα Ελληνικά Γράμματα, οι Ιερείς μας, που μας ευλόγησαν, μας προσέφεραν τη χάρη του Θεού και μας καθοδήγησαν πενυματικά, τα αδέλφια μας, που συνοδοιπόρησαν μαζί μας στη ζωή, τους προπάτορές μας, οι οποίοι πότισαν με τον ιδρώτα τη γη της Σερίφου, η οποία συνεχίζει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να καρποφορεί, χάρη στην εργατικότητα και το μοχθο του ευλογημένου λαού της”.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.