Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι την 29ην Ιουνίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του νεοανακαινισθέντος Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου (παλαιού Δημοτικού Σχολείου) Βαμβακοφύτου.

Πρόκειται για ένα κτίριο εξαίρετης αρχιτεκτονικής το οποίο ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου για να το ανακαινίσει με την επί σειρά ετών επίβλεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου και την ευγενή συνδρομή της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου και του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Εφραίμ.

Αποτελεί δε ξεχωριστή και ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι τα Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου θα τελέσει η Α. Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα βρίσκεται στις Σέρρες με την ευκαιρία των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης.

Την Πρόεδρο θα πλαισιώσουν όλοι οι Εκπρόσωποι της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι, οι Στρατιωτικοί Διοικητές και οι Αστυνομικοί Διευθυντές του Ν. Σερρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

6:30 μ.μ. Υποδοχή της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πλατεία του Βαμβακοφύτου και μετάβαση πεζή στον Ιερό ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα πραγματοποιηθεί πεντάλεπτη προσφώνηση της Προέδρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο.

6:50 μ.μ. Αφιξη στο Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο, όπου η Πρόεδρος και οι Επίσημοι Προσκεκλημένοι θα περιηγηθούν στα δύο λαογραφικά Μουσεία του ισογείου και στη συνέχεια θα ανέλθουν στους κυρίως χώρους του Σχολείου για τη σχετική ξενάγηση α) στην αίθουσα ομιλιών, β) στην αίθουσα των έργων τέχνης των πολλών καλλιτεχνών του Βαμβακοφύτου, γ) στην αίθουσα του Γραφείου και δ) στην αίθουσα Δεξιώσεων-Τραπεζαρίας, στην οποία θα παρατεθεί παραδοσιακή τράπεζα με χειροποίητα εδέσματα των κατοίκων.

7:20 μ.μ. Προσφορά Δώρων στην Πρόεδρο εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού, των κατοίκων του Βαμβακοφύτου και του Σεβασμιωτάτου.

Τόσο το γεγονός των Έγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου, όσο και η υψηλή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στην περιοχή μας αποτελεί εξαίρετη τιμή.

Για τον λόγο αυτό, η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν την ιστορική στιγμή για το Βαμβακόφυτο αλλά και για όλη την περιοχή της Σιντικής και των Σερρών, με την τήρηση ωστόσο των εγκεκριμένων υγειονομικών μέτρων της Πολιτείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.