Ι.Μ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ

Το Τίμιο Ξύλο που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους, έγινε δεκτό με τις πρέπουσες τιμές χθες, Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, σκορπίζοντας κατάνυξη και ρίγη συγκινήσεως στην Αρναία, κατά την επιστροφή Του από τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων προς Άγιον Όρος.

Το Τίμιο Ξύλο κόμισαν οι Ιερομόναχοι Εφραίμ και Μακάριος Ξηροποταμινοί, εκπρόσωποι του Καθηγουμένου της Μονής Ξηροποτάμου Αρχιμανδρίτη Γέροντος Ιωσήφ Ξηροποταμινού.

“Πλήθος Λαού ευσεβούς υπεδέχθη το Αθωνικό σέβασμα, που η έλευσή Του περιποιεί τιμή στην Ιερά Μητρόπολη. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας είχαμε την τιμή να υποδεχθή το Ξύλο της Ζωής ο άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας και λίαν τετιμημένος Μητροπολίτης Μιλήτου του σεπτού Οικουμενικού μας Θρόνου κ.κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, κάτι που απήλαυσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ο υπ’ αυτόν Ιερός Κλήρος και το Πλήρωμα της Μητροπόλεως”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

“Η Χάρις και η Δύναμις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να σκέπη και να επευλογή τον φιλόχριστο Λαό του Θεού, τον και προσκυνητήΤου. Οι ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Γέροντα Ιωσήφ, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό πάμπολλες και εκ βάθους ψυχής!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.