Ένας ακόμα μαχητής του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1974, ένας Kρητικός που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα το τραγικό εκείνο καλοκαίρι που σημάδεψε τον Ελληνισμό, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 68 ετών.

Ο Γιάννης Μαρής ή Κατσιάς, όπως τον ήξεραν οι συμπολεμιστές του, βρέθηκε με το… καλημέρα του πολέμου στην καταδρομική επιχείρηση αυτοκτονίας «ΝΙΚΗ» τη νύχτα της 21ης προς την 22α Ιουλίου του 1974. Πολέμησε σκληρά και ηρωικά τη στιγμή που έβλεπε συμπολεμιστές του να χάνουν τη μάχη με το θάνατο. Συμμετείχε στις νικηφόρες μάχες, της Ελληνικής Μονάδας Καταδρομών στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας και της Σχολής Γρηγορίου, στο Ύψωμα Κολοκοσίδη.

Για την προσφορά του στον Ελληνισμό τιμήθηκε με δυο μετάλλια: του Αναμνηστικού Μεταλλίου Πολέμου και εκείνο του Αριστείου Ανδραγαθίας, ενώ του δόθηκε ισόβια δωρεάν ιατρονοσοκομειακή περίθαλψη και ισόβια τιμητική παροχή… 200 ευρώ. Τόσο αποτίμησε η ελληνική πολιτεία τη ζωή ενός ήρωα!

Επιστρέφοντας στην Κρήτη, όπως και οι άλλοι διασωθέντες ήρωες της Κύπρου δεν μπόρεσε ποτέ να ξεχάσει όσα είδε κι έζησε στην κόλαση του πολέμου!

Η κηδεία του έγινε Κυριακή στα Λιβάδεια Μυλοποτάμου στις 12 το μεσημέρι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.