Με εκκλησιασμό, παραδοσιακά παιχνίδια, μουσική και σούβλα, γιόρτασαν το φετινό Πάσχα οι φυλακισμένοι εν μέσω πανδημίας, που τους στερεί την επαφή με τις οικογένειές τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυλακών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το φετινό Πάσχα στις Φυλακές ήταν διαφορετικό, όπως σε όλο το κόσμο, λόγω της πανδημίας, αφού οι έγκλειστοι συνάνθρωποι μας συνεχίζουν να στερούνται τη φυσική επαφή με τις οικογένειες τους από τον Μάρτιο του 2020».

Σημειώνεται ότι δεν αποτελούν εξαίρεση των περιορισμών οι έγκλειστοι στις Φυλακές οι οποίοι «εδώ και ενάμιση χρόνο, ακολουθούν με συνέπεια όπως και οι οικείοι τους, τις σχετικές οδηγίες της Διεύθυνσης, για την πρόληψη και αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις Φυλακές».

Για τον εορτασμό του Πάσχα στα επιτρεπόμενα πλαίσια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Τμήμα Φυλάκων, η περιφορά του Επιταφίου σε όλες τις Πτέρυγες, η ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ την Κυριακή του Πάσχα οι κρατούμενοι μας τήρησαν τα έθιμα με την ετοιμασία της σούβλας, των φλαούνων και το τσούγκρισμα των αυγών. Περαιτέρω, τις ημέρες του Πάσχα, ο κάθε κρατούμενος μπορούσε να πραγματοποιήσει πρόσθετη επίσκεψη με τα οικεία πρόσωπα της οικογένειας του, και την Τρίτη μετά το Πάσχα, διεξήχθησαν παραδοσιακά παιχνίδια στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Φυλακών, όπου οι κρατούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορα παραδοσιακά πασχαλινά παιγνίδια».

Καταλήγοντας η Διεύθυνση των Φυλακών εύχεται χρόνια πολλά στους κρατούμενους, στο προσωπικό, τις οικογένειες τους και σε όλο το κόσμο, με την ευχή «του χρόνου τέτοιες μέρες να είναι όλοι με τις οικογένειες τους. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε για τη συνεργασία, τη συμμόρφωση και την κατανόηση όλων στα μέτρα, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να παραμένει εκτός των Φυλακών».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.