Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη, τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης το εξάμηνο Ιερό Μνημόσυνο του Ουρανοπολίτη, μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Κοενάκη, αδελφού της Μονής και Ηγουμενεύσαντος εν αυτή κατά τα έτη 2006 έως 2018.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, με συλλειτουργούς του τον Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Αδαμόπουλο φιλοξενούμενο κληρικό εκ της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας και τον Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Δημητρίου.

Τους ύμνους εμελώδησαν ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο κ. Δημήτριος Κοπανίδης.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προέστη του Ιερού Μνημοσύνου, συμπροσευχομένων υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Γέροντος, του Ιερού Κλήρου, αλλά και ευαρίθμων πιστών, ως και πνευματικών αυτού τέκνων.

Λίγα λόγια για τον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη
Ο αοίδιμος Γέρων υπήρξε άνθρωπος Χριστοκεντρικός, προσευχόταν για όλους και για όλα, ήταν άνθρωπος της σιωπής, της προσευχής, της άνευ όρων ελεημοσύνης, της ζωντανής λατρείας του Θεού. Εκοσμείτο από ταπεινοφροσύνη, απλότητα και ένθεο ζήλο.

Ήταν απολύτως παραδεδομένος στο θέλημα του Θεού και την κοπιώδη διακονία του στους αναριθμήτους Προσκυνητές του Ταξιάρχου.

Αληθώς, ήταν μία καλλιεργημένη, αγιασμένη μορφή, χωρίς θόρυβο και προβολή.

Εκοιμήθη προετοιμασμένος πνευματικά, γαλήνια και αγιασμένα και πλέον πρεσβεύει υπέρ πάντων ημών εις το Επουράνιον Θυσιαστήριον.

Αναφέρεται δε, ότι το εσπέρας της προτεραίας, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος π. Αντώνιος μετά του π. Ιωσήφ τέλεσαν επί του τάφου του μεταστάντος Γέροντος Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.