Στο πλαίσιο της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει τις κοινωνικές-φιλανθρωπικές της δράσεις.

Σε επίπεδο Πατριαρχείου Ρουμανίας, μεταξύ 25-31 Μαρτίου 2022 , προστέθηκαν 1.679 άτομα, ιερείς και εθελοντές, ως συμμετέχοντες σε φιλανθρωπικές δράσεις .

Η ανθρωπιστική στήριξη που χορηγήθηκε αυτές τις ημέρες ανήλθε σε 1.291.811 λέι, τα οποία προσφέρθηκαν είτε ως χρηματική βοήθεια είτε ως προϊόντα. η οποία αποτελείται από χρήματα και προϊόντα.

Στη στήριξη αυτή προστίθενται οι συνεχείς κοινωνικές υπηρεσίες. Όσον αφορά τη στέγαση των προσφύγων, τα καταλύματα για αυτούς ανέρχονται σήμερα σε 12.037 , εκ των οποίων οι 8.695 με την παροχή γευμάτων.

Σε σχέση με την οργάνωση ανθρωπιστικών μεταφορών, πραγματοποιήθηκαν άλλες 16 μεταφορές στη Ρουμανία, 23 μεταφορές στην Ουκρανία και 4 μεταφορές στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Η αξία αυτών των νέων μεταφορών ανέρχεται σε 2.156.653 λέι.

Η εκστρατεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας «Δώσε αίμα για την Ουκρανία» συνεχίστηκε την τελευταία εβδομάδα, με τη συμμετοχή 156 νέων δωρητών .

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, μεταξύ 25 και 31 Μαρτίου 2022, η ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφεραν οι επισκοπές της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας ανέρχεται σε 3.448.464 λέι.

Έτσι, η συνολική βοήθεια που προσέφερε η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι στιγμής είναι 29.672.677 λέι .

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.