To Σάββατο 24 Απριλίου 2021 (του Λαζάρου), παραδοσιακά φτιάχνουμε ειδικά κουλουράκια ή ψωμάκια προς τιμήν του νεκρού, τα λεγόμενα λαζαράκια, λαζάρηδες ή αλλιώς και λαζαρούδια.

Στα λαζαράκια δίνουμε το σχήμα ανθρώπου με τα χέρια σταυρωμένα όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Σύμφωνα με την παράδοση, όσα παιδιά έχει η κάθε οικογένεια τόσους «λαζάρηδες» πλάθουμε και στη θέση των ματιών βάζουμε δυο γαρίφαλα.

Το έθιμο με τα ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ αναβιώνει στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου Λιοσίων 301Β, Αθήνα
Τηλ. 6989460989
Facebook: @agios.parthenios
YouTube: Agios Parthenios

**Ο ΝΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ covid-19 ΒΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Υ.Α.**

ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
3 κουτ. σούπας λάδι
μερικά ολόκληρα γαρίφαλα
Διαδικασία
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο σε σκόνη, τα ανακατεύουμε και τα περιβρέχουμε με 1½ ποτήρι χλιαρό νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι σκληρή, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ελαστική, αλλά όχι πολύ μαλακή, για να μη χάσουν τα λαζαράκια το σχήμα τους στο ψήσιμο. Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε να αφομοιωθεί στη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί, γύρω στα 45 λεπτά. Μετά τη ζυμώνουμε λίγο για να ξεφουσκώσει και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Facebook:@efranas.kyrie
YouTube: Pateras Parthenios

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.